Uleiul de peste ar putea reduce riscul pierderii sarcinii

Viitoarele mamici care pe perioada sarcinii consuma ulei de peste ar putea fi mai putin predispuse riscului de a suferi un avort spontan sau complicatii severe precum diabetul gestational sau pre-eclampsia, sugereaza un studiu australian. In cadrul studiului s-a examinat impactul uleiului de peste la femele sobolan gestante si s-a constatat ca acesta reduce inflamatia de la nivelul placentei.  

Cercetatorii australieni au observat ca uleiul de peste se asociaza cu niveluri mai mari de resolvin in placenta. Acest compus se formeaza din acizi grasi omega-3 si este benefic in caz de afectiuni inflamatorii. Se stie deja ca uleiul de peste ajuta la dezvoltarea cerebrala a fatulul, dar acest studiu este primul care arata ca uleiul de peste imbunatateste functia placentei.

Aproximativ o treime din femeile insarcinate sufera de maladii inflamatorii pe perioada sarcinii. Studiul sugereaza ca placenta este capabila sa converteasca uleiul de peste in resolvin, ceea ce ar preveni inflamatia placentei. Uleiul de peste se gaseste in pestele gras cum ar fi tonul, somonul, macroul. De asemenea, se consuma frecvent si sub forma de suplimente alimentare.

 Medicii recomanda in general uleiul de peste datorita benficiilor pentru fat, iar despre impactul uleiului de peste asupra femeii existau foarte putine informatii. Nivelurile inflamatiei placentei sunt foarte ridicate in afectiunile sarcinii, iar uleiul de peste ar trebui  sa previna si sa limiteze inflamatia placentei. Cercetatorii spera sa confirme aceste rezultate si in studii clinice si sa exploreze si mai mult efectele uleiul de peste.

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-07-29 de The Telegraph Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul