Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2

Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2

Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze  o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in cereale integrale. Uleiul de rapita este bogat in acidul alfa-linoleic, un tip de acid omega-3 care se gaseste in alunele de pamant dar si in acizi grasi monosaturati care se gasesc si in avocado si masline.

Indicele glicemic al unui aliment se refera la rapiditatea cu care alimentul determina o crestere a nivelului de glucoza din sange. Alimentele precum painea si cartofii  au un indice glicemic ridicat deoarece duc la o crestere brusca a glucozei din sange. In schimb, alimentele  precum iaurtul, boabele de soaia, lintea si cerealele bogate in fibre determina o creste treptata a glicemiei. In cazul celor cu diabet tip 2, zaharul care se acumuleaza in sange nu poate fi absorbit de celule, ceea ce duce la cresterea riscului de boli cardiace, spre exemplu. 

Cercetatorii canadieni (University of Toronto) au recrutat 141 de pacienti cu diabet si aflati sub medicatie pentru a controla glicemia. Niciunul nu a raportat ca era fumator, consuma alcool in exces sau suferea de o alta afectiune  cardiaca, hepatica sau cancer. Acestia au fost aleatoriu impartiti in doua grupuri, din care unul a introdus in alimentatie ulei de rapita. Rezultatele au aratat ca uleiul de rapita imbunatateste controlul glicemic, in timp ce consumul de cereale integrale a imbunatatit circulatia sangelui.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-30 de Reuters Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul