Un antalgic natural descoperit la soarecele scorpion

Un antalgic natural descoperit la soarecele scorpion

Cercetatorii americani au reusit sa inteleaga modul prin care o specie de soareci din Arizona (Onychomys torridus) ar putea contribui la dezvoltarea unor noi terapii pentru combaterea durerii. Acesta rozatoare, numita si soarecele scorpion prezinta o particularitate care a atras atentia cercetatorilor de la Universitatea din Texas. Se hraneste cu un scorpion a carui intepatura, ce poate fi mortala, este una din cele mai dureroase. Echipa de cercetatori a cautat sa inteleaga modul in care soarecele Onychomys torridus a ajuns sa dezvolte imunitate la veninul neurotoxic al scorpionului.

 Intr-un studiu publicat in revista Science, oamenii de stiinta au comparat perceptia durerii la soarecii Onychomys torridus cu cea a soarecilor comuni. Dupa ce le-a fost administrat un derivat de formol, cele doua loturi de soareci au fost supuse unor teste de durere. Atunci cand cercetatorii au injectat o solutie salina, soarecii Onychomys torridus au avut reactii mult mai puternice fata de soarecii comuni. 

Plecand de la aceasta observatie si analizand structura moleculara a rozatoarelor, cercetatorii au descoperit canalul responsabil de imunitatea la acest venin, care, contrar a ceea ce se presupunea, nu este canalul responsabil de transmisia mesajelor durerii catre sistemul nervos, ci acel canal responsabil sa gaseasca si sa elimine cauzele durerii. Acest studiu mareste spectrul posibilelor tinte terapeutice dar cercetari suplimentare sunt necesare pentru a putea lucra asupra unui eventual  medicament.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-10-29 de Top Sante Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul