Un arbust cu proprietati anti-durere a fost descoperit in Africa

Un arbust cu proprietati anti-durere a fost descoperit in Africa

Cercetatorii au descoperit in stare naturala, intr-un arbust din Africa  o molecula dezvoltata in anii 70 si  comercializata la scara larga, Tramadolul. O echipa de cercetatori din Camerun si Franta au  descoperit ca o planta africana, Nauclea latifolia, secreta in mod natural cantitati importante de tramadol, o molecula de sinteza comercializata su forma de medicament analgezic.

In mediciana traditionala, in special cea din Camerun aceasta planta este utilizata in tratamentul diferitelor patologii, printre care epilepsia, febra, paludismul si durerea. Echipa  de cercetatori a izolat compusul analgezic al acestei plante si a constatat ca este vorba de o molecula indentica cu tramadolul.

Coordonatorul studiului, Michel Waard, considera aceasta descoperire ca fiind una extraordinara deoarece  „este pentru prima data cand  se descopera un medicament de sinteza  intr-o planta, la aceasta  concentratie". Astfel, 20 de grame din aceasta planta sunt suficiente pentru a fabrica o pilula de Tramadol. Descoperirea  ofera populatiei locale perspective pentru a beneficia de o sursa de tratament ieftin si conform conceptelor medicinei traditionale.

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-09-26 de France Tv Info Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul