Un compus din picaturile pentru glaucom este folosit pentru tratarea rozaceei sub forma de gel

Un compus din picaturile pentru glaucom este folosit pentru tratarea rozaceei sub forma de gel

Un gel nou care contine un compus folosit si pentru picaturi oftalmice ar putea fi solutia pentru rozacee. Gelul Mirvaso contine brimonidina, substanta  administrata pacientilor cu glaucom. Noua intrebuintare a fost descoperita accidental. Pacientii cu ambele afectiuni au observat ca pielea din  jurul ochilor este mai putin afectata de roseata atunci cand folosesc picaturile.

Rozaceea este o afectiune genetica, apare dupa varsta de 30 de ani, prin dilatarea vaselor de sange de la nivelul fetei, ducand la roaseata incrontrolabila. Poate fi declansata de lumina soarelui, sauna, alimente picante, alcool sau stres. In cazurile severe se poate asocia cu aparitia unor pustule, precum cele din acnee.

Desi gelul Mirvaso nu poate fi considerat un tratament care sa vindece rozaceea, are drept efect contractarea vaselor de sange. Studiile efectuate de producatorul Galderma sugereaza ca Mirvaso ar putea fi eficient in reducerea rose?ii vizibile la  aproximativ 70% din pacienti. Efecte secundare au fost intalnite la 1-4% din pacienti, iritatie si chiar reaparitia rosetii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-18 de Daily Mail Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul