Un medicament al companiei Vertex pentru fibroză chistică imbunătăţeşte funcţiile plăman

Vertex Pharmaceuticals Inc.  a declarat că un potenţial medicament pentru fibroză chistică  a îmbunătăţit funcţia plamânului , conform unui ultim studiu.

 

VX- 770 a înregistrato  îmbunătăţire de 10,5 procente  în ceea ce priveşte funcţiile plămânului,  în cadrul unui studiu ce monitoriza pacienţi cu o anumită mutaţie genetică .  Acest medicament este destinat  pacienţilor a căror afecţiune la plămâni are o cauză genetică, şi mai puţin tratării simptomelor asociate  afecţiunii.

 

Fibroza chistică determină apariţia   unui dezechilibru  al fluidelor din plamâni, rezultând o masă densă mucoasă , inflamaţie şi infecţie. În Statele Unite,  aproximativ 30,000 de oameni suferă de această afecţiune, iar 70.000 de pacienţi au primit  acelaşi diagnostic  în întreaga lume.

 

Studiul a monitorizat pacienţi care au suferit o mutaţie a genei G551D. Compania susţine că acest medicament a ameliorat simptomele  asociate cu fibroza chistică, precum respiraţie  dificilă, chiar dacă   ameliorarea simptomelor se afla în plan secund.

 

Tratarea cauzei fibrozei chistice cu VX- 770 a condus  la rezultate clinice peste aştepările  initiale ale companiei. Acest lucru constituie  un suport  semnificativ pentru  o nouă abordare a tratamentului pentru fibroza  chistică , conform reprezentanţilor Vertex Pharmaceuticals Inc. Din acest motiv,  compania caută cea mai rapidă cale pentru aprobarea medicamentului VX-770.

 

 

"
Scrie pe 2011-02-24 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul