Un supliment cu extract din rosii poate combate afectiunile  cardiace

Un supliment cu extract din rosii poate combate afectiunile cardiace

In cadrul unui studiu, cercetatorii britanici au testat pastila care contine licopen in comparatie cu un placebo pe un grup de 72 de adulti. S-a observat ca pastila cu licopen, un antioxidant natural care asigura legumelor culoarea rosie, imbunatateste functionarea vaselor de sange.

Oamenii de stiinta observasera de mai mult timp efectele benefice ale licopenului asupra sanatatii, mai ales in combaterea unor maladii precum anumite tipuri de cancer si afectiuni cardiovasculare. Exista dovezi stiintifice conform carora dieta meditaraneana, bogata in special in rosii este benefica pentru sanatate.

Pentru studiul realizat la Universitatea Cambridge au fost  recrutati 36 de pacienti diagnosticati cu boli cardiovasculare si 36 de pacienti sanatosi. Toti participantii la studiu au primit zilnic o pastila (fie una cu extract de licopen, fie un placebo). Cercetatorii au masurat fluxul de sange in antebrat (un factor predictor pentru riscul de boli cardiovasculare) deoarece vasele de sange ingustate pot duce la infarct sau accident cardiovascular.

La pacientii cu boli cardiovasculare, suplimentl cu licopen a imbunatatit semnificativ circulatia sangelui din antebrat, in timp ce placebo nu a avut niciun rezultat. Suplimentul nu a avut efect asupra tensiunii arteriale sau grasimilor din sange. Nivelul de licopen variaza in functie de modul de preparare a rosiilor (puree, ketchup, coapte sau crude).

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-10 de BBC Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul