Un medicament experimental produs de Sanofi si Regeneron eficient in combaterea dermatitelor atopice

Un medicament experimental produs de Sanofi si Regeneron eficient in combaterea dermatitelor atopice

Studiile clinice au aratat o diminuare semnificativa a leziunilor dermatologice si a urticariei la pacientii adulti cu dermatita atopica, o forma cronica a eczemei si greu de controlat prin medicatia standard. Aceste rezultate au fost observate in testele faza II pentru medicamentul injectabil dupilumab, in curs de testare de catre producatori si pentru alte doua afectiuni din categoria alergiilor, astmul si polipii nazali.

Pacientiii cu dermatita pot avea si afectiuni associate precum astm si febra fanului. In momentul de fata, pacientii sunt tratati cu creme pe baza de steroizi si medicamente (steroizi) cu administrare orala, dar cu o eficacitate limitata. Medicamentul dupilumab actioneaza diferit fata  de steroizi, mai precis blocheaza doua proteine asociate cu inflamatia, interleukina-4 (IL-4) si interleukina-13 (IL-13)

Studiul clinic (faza II) a durat 16 saptamani si a implicat 380 de adulti cu forme moderate pana la severe de dermatita atopica, jumatate din suprafa pielii fiind afectata de aceasta maladie. Toate dozele de dupilumab si-au dovedit eficienta, raportandu-se o imbunatatire a simptomelor eczemei comparativ cu un placebo. Astfel, cel mai bun scor a fost de 74% pentru pacientii cu cea mai ridicata doza (300 mg saptamanal) si cel mai mic 45%  pentru pacientii cu cea mai mica doza (100 mg pe luna) conform unui index care evalua suprafata si severitatatea eczemei.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-07-10 de Reuters Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul