Un medicament „orfan” pentru acromegalie: Octreolin

Compania biofarmaceutica Chiasma Inc. a primit statutul de medicament „orfan” (orphan drug) din partea Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA), pentru medicamentul investigational Octreolin (o forma orala de acetat de octreotid), dezvoltat in tratamentul acromegaliei. Aceasta afectiune este o tulburare hormonala, cauzata de secretarea in exces a hormonului de crestere.

In baza distinctiei nou-acordate, compania va beneficia de o perioada de exclusivitate comerciala de sapte ani, impreuna cu reducerea creditelor fiscale si renuntarea la taxa de introducere a medicamentului pe piata, toate acestea daca Octreolin va fi autorizat in SUA.

Chiasma a finalizat deja cu succes faza I a studiilor clinice si planuieste sa initieze faza a III-a pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, societatea farmaceutica doreste sa solicite in curand aprobarea noului produs si de catre Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).

Grupul de pacienti eligibili pentru terapia cu Octreolin impotriva acromegaliei este estimat intre 10.000 si 15.000, atat la testele ce vor fi efectuate in SUA, cat si la cele din Europa. In prezent, Chiasma se afla in curs de dezvoltare si a unui medicament pentru a trata tensiunea arteriala ridicata cronica prin intermediul ficatului. Compania este finantata de ARCH Venture Partners, MPM Capital, F2 Ventures, 7 Health Ventures si Fondul Strategic MPM Novartis.
Scrie pe 2010-06-30 de GLOBES Online Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul