Un medicament pentru renuntarea la fumat creste riscurile cardiace

Medicamentul Chantix produs de Pfizer este menit sa-i ajute pe cei carevor sa renunte la fumat. Se pare ca Chantix poate cauza diferite probleme de sanatate. Pe langa acutizarea problemelor cardiace descoperita in urma unui studiu recent, acelasi medicament  fusese asociat in trecut cu efecte secundare la nivel psihic.

In urma rezultatelor studiului, Food and Drug Administration a decis modificarea etichetei astfel incat potentialii cumparatori sa ia la cunostinta de riscurile cardiace crescute.

In cadrul unui studiu independent, randomizat, 700 de fumatori cu boli cardiovasculare au fost  tratati cu Chantix sau cu un placebo. Rezultatele au aratat ca medicamentul produs de Pfizer s-a dovedit eficace deoarece i-a ajutat pe pacienti sa renunte la fumat timp de an de zile.

Totusi, pacientii care au luat medicamentul erau un pic mai predispusi unui infarct sau altor evenimente cardiovasculare, comparativ cu pacientii care primisera un placebo. In studiul citat de FDA, 2% dintre pacientii care luasera Chantix au suferit un infarct, comparativ cu un procent de doar 0,9 % de cazuri in cadrul  grupului placebo. Mai mult, 2,3% din cei care au luat medicamentul de la Pfizer au necesitat proceduri de deblocare a arterelor, fata de 0,9 % de cazuri in cadrul grupului placebo.

Chantix, lansat in 2006, a fost asociat si cu agitatie, depresie si ganduri suicidale, iar in cadrul testelor clinice a  fost asociat cu cosmaruri, Aceste simptome au aparut la pacienti care pana la tratamentul cu Chantix nu avusera in istoricul medical astfel de probleme, iar la cei care deja  aveau probleme psihice, simptomele se agravasera."
Scrie pe 2011-06-17 de Reuters Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul