Un nou caz de contaminare printre afrodisiacele masculine

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA avertizeaza consumatorii sa nu utilizeze capsulele pentru stimularea libidoului TimeOut, deoarece contin un ingredient periculos pentru sanatate. Substanta, nedeclarata in prospectul produsului, poate cauza scaderea alarmanta a tensiunii arteriale in cazul anumitor persoane.

Capsulele TimeOut sunt comercializate ca supliment alimentar „100% natural” pentru imbunatatirea performantei sexuale. Totusi, in urma analizei de laborator, expertii FDA au constatat ca produsul contine hidroxitiohomosildenafil, o substanta chimica similara cu sildenafilul, ingredientul activ din compozitia pilulelor Viagra.

La fel ca sildenafilul, acest ingredient poate interactiona cu unele medicamente prescrise de medic, ca de pilda nitratii (din care foarte des utilizata este nitroglicerina), cauzand astfel scaderea tensiunii arteriale pana la niveluri periculoase pentru consumatori. La randul sau, reducerea brusca a tensiunii arteriale poate diminua fluxul sanguin spre creier, producand stari de ameteala sau lesin.

Atentie la ce cumparati de pe internet!

Suplimentul contaminat este vandut pe internet sub forma de capsule de 2,500 miligrame, purtand eticheta de „produs 100% natural”. Din acest motiv, consumatorii neavizati se pot orienta asupra acestui remediu presupunand ca nu-si asuma nici un risc privind sanatatea.

Potrivit FDA, nu au fost raportate cazuri de efecte secundare asociate cu capsulele Time Out. Cu toate acestea, agentia americana de sanatate publica sfatuieste consumatorii care au achizitionat deja produsul sa sisteze imediat administrarea acestuia.

In ultimii ani, autoritatile federale au descoperit un numar mare de suplimente pentru cresterea libidoului ce au fost contaminate cu ingrediente ale unor medicamente eliberate pe baza de reteta sau chiar create ca versiuni ale acelor substante."
Scrie pe 2010-08-30 de 6abc.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul