Un nou contraceptiv masculin: terapia cu ultrasunete

Oamenii de stiinta americani au inceput sa testeze proprietatile ultrasunetelor ca metoda reversibila de contraceptie pentru barbati.

Pe baza primelor analize, un grup de experti de la Universitatea North Carolina afirma ca productia de sperma poate fi oprita, in conditii de siguranta, pe o perioada de pana la sase luni, prin expunerea testiculelor la ultrasunete. Potrivit BBC, cercetatorii au primit o finantare de 100.000 de dolari din partea Fundatiei „Bill & Melinda Gates”, pentru a putea continua studiile clinice in aceasta privinta.

Oamenii de stiinta care lucreaza la acest proiect sunt de parere ca descoperirile lor ar putea duce la aparitia unei noi practici de contraceptie, accesibila cuplurilor din intreaga lume. „Noi credem ca, prin aceasta tehnica, o singura sedinta de tratament poate oferi barbatilor o metoda contraceptiva non-hormonala fiabila si cu costuri reduse, ale carei efecte dureaza pana la sase luni”, a declarat coordonatorul studiului, dr. James Tsuruta.

„Obiectivul nostru pe termen lung este acela de a utiliza ultrasunetele provenite de la instrumentele terapeutice care se gasesc, de regula, in medicina sportiva sau in clinicile de terapie fizica, pe post de contraceptiv masculin reversibil, disponibil la un pret redus si potrivit pentru a fi folosit in tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare”, a adaugat dr. Tsuruta.

Conform explicatiilor date de cercetatori, dupa tratamentul cu ultrasunete, barbatii vor deveni temporar infertili, odata ce testiculele isi opresc productia de sperma si toate „rezervele” sunt epuizate.

Acordarea bursei Grand Challenges Explorations le va da oamenilor de stiinta posibilitatea de a-si perfectiona noua tehnica, pentru a obtine un efect maxim, in conditii optime de siguranta. Acest program de finantare a fost lansat in 2008 si, pana in prezent, a acordat burse pentru 340 de echipe de cercetare, din 31 de tari.
Scrie pe 2010-05-12 de Digital Journal Ingrijire si sanatate... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul