Un nou medicament care poate distruge orice tip de infectie virala

Cercetatorii de la MIT au dezvoltat un nou medicament care poate identifica celulele care au fost infectate de un virus, apoi sa distruga acele celule. Penicilina si alte antibioitice sunt utilizate pentru tratarea infectiilor bacteriene, dar nu prezinta nici un efect asupra racelilor, gripei,  bolii Ebola, sau altor infectii virale.

In cadrul studiului, cercetatorii au testat medicamentul pentru 15 virusuri, dintre care gripa H1N1, un virus gastrointestinal, un virus care provoaca  poliomelita, febra dengue, si virusi care provoaca    febra hemoragica. Eficacitatea a fost dovedita pentru fiecare virus. Medicamentul nou creat se bazeaza pe o tehnologie cu un spectru antiviral larg, si ar putea fi eficient in prevenirea epidemiilor virale.  

 Cel care a condus studiul, Todd Rider a dezvoltat acum 11 ani un biosenzor care poate identifica patogenii si care se numeste CANARY (Cellular Analysis and Notification of Antigen Risks and Yields). Patogenul este cel care produce boala, si poate fi o bacterie, un virus.

In momentul de fata se gasesc o serie de antivirale. Spre exemplu, inhibitorii de proteaza sunt   utilizati pentru a tine sub control infectia cu HIV, totusi pot intampina rezistenta, dar spectrul lor este mic.

Atunci cand un virus infecteaza o celula, preia controlul asupra mecanismului celulei si incepe sa  dezvolte copiile virusului, creandu-se legaturi lungi de ARN dublu catenar, aceste nu se regasesc in celulele umane. Celulele umane au proteine ce pot impiedica  dezvoltarea virusului, desi unii virusi sunt mai puternici decat lantul de reactii declansat de proteine. Astfel, cercetatorii au incercat  sa afle daca prin combinarea unei proteine atasata de  ARN dublu catenar, cu o proteina care  provoaca autodistrugerea se poate stopa din evolutie infectia virala. O varianta ar fi proteina pe care o foloseste celula atunci cand stabileste daca urmeaza sa devina canceroasa (se autodistruge). Cand o parte a medicamentului DRACO se ataseaza de ARN-ul dublu catenar, se transmit semnale catre cea de-a doua portiune a medicamentului pentru a incepe procesul de autodistrugere. DRACO are capacitatea sa patrunda atat celula umana cat si animala, dar daca nu sunt sunt semnale,  medicamentul nu incepe procesul de distrugere al celulei.

 

 

 

"
Scrie pe 2011-08-16 de Medical News Today Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul