Un nou medicament pentru tratarea sclerozei multiple ar putea fi autorizat in Statele Unite

Food and Drug Administration (FDA), autoritatea care aproba comercializarea medicamentelor si alimentelor in Statele Unite va reexamina cererea  companiei farmaceutice Sanofi pentru autorizarea comercializarii unui medicament pentru tratarea sclerozei multiple, Lemtrada.

Sanofi, detinatoarea societatii Genzyme ce dezvolta biotehnologii, a anuntat recent ca Food and Drug Administration va studia din nou cererea de punere pe piata a medicamentului Lemtrada, recomandat in cazurile de scleroza multipla, prima cerere fiind respinsa in august 2012, din motive administrative, sustine Sanofi.

Ca urmare a primului refuz, laboratorul  a explicat ca FDA solicitase doar o modificare a prezentarii datelor, pentru a permite agentiei sa utlizeze mai eficient dosarul medicamentului Lemtrada. Raspunsul FDA pentru cea de-a doua cerere va fi comunicat in al doilea semestru al anului 2013, in timp ce avizul Agentiei Europene a Medicamentul este asteptat in al doilea trimestru al aceluiasi an.

Sanofi sustine ca Aubagio, un alt medicament dezvoltat pentru tratarea sclerozei multiple si dezvoltat in Statele Unite de catre Genzyme, a inregistrat rezultate incurajatoare la nivel comercial, 80% din specialistii care trateaza aceasta afectiune in Statele Unite au prescris Aubagio.

"
Scrie pe 2013-01-30 de Maxi Sciences Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul