Un nou medicament poate diminua absorbtia de sare in organism fara schimbari ale alimentatiei

Sodiul este un element nutritional necesar organismului pentru a functiona corect, dar in exces poate  avea efecte secundare grave. In momentul de fata consumam mai multa sare decat necesarul, contribuind la cresterea incidentei de boli cardiovasculare si afectarea functiei renale. Pentru a  combate aceste efecte, cercetatorii a dezvoltat un  medicament, care va fi disponibil curand, pentru a diminua absorbtia sarii, fara a afecta obiceiurile alimentare.

Acest medicament ar putea veni in ajutorul persoanelor care sufera de bola renala cronica, hipertensiune si  nu reusesc sa diminueze consumul de sare. Medicamentul dezvoltat de producatorul Ardelyx, se numeste tenapanor si actioneaza prin blocarea membranei transportorului NH3, responsabil de cea mai insemnata absorbtie de sodiu in organism.

Prin inhibarea acestei proteine, sodiul nu mai ajunge in sange, ci ramane in stomac. Medicatia actuala pentru controlul sodiului include diuretice si antihipertensive, care fie cresc eliminarea apei fie tin sub control hipertensiunea. Totusi  chiar si cu aceste medicamente, pacientii trebuie sa urmeze o dieta saraca in sodiu.

"
Scrie pe 2014-03-14 de Fox News Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul