Un nou test pentru depistarea cancerului de col

Un nou test pentru depistarea cancerului de col

O noua metoda termica (incalzirea sangelui) ar putea fi solutia pentru un test simplu ce le-ar permite medicilor sa vada daca o femeie sufera de cancer de col uterin. Cercetatorii americani au dezvoltat un test ce utilizeaza tehnica de incalzire a sangelui pentru a identifica unui posibil cancer de col uterin. Aceasta procedura de incalzire a sangelui permite obtinerea unui tip de amprenta care indica prezenta bolii dar si stadiul acesteia deoarece sangele raspunde diferit la caldura, in functie de afectiune.

Dr Nichola Garbett, coordonator al studiului declara ca nu se pune problema de inlocuire a frotiului, care ramane principala modalitate de diagnosticare a cancerului de col. Totusi, acest nou test ar putea completa metoda traditionala a frotiului, ajutand medicii sa monitorizeze eficacitatea tratamentului. Aceasta tehnica a fost deja utilizata de oamenii de stiinta pentru identificarea cancerului de plamani, de piele, cancerul ovarian si cel al uterului.

Metoda este utlizata si pentru depistarea altor afectiuni printre care lupus, poliartrita reumatoida sau boala Lyme. Acest tip de cancer se dezvolta pe mucoasa colului si este cauzat in principal de papillomavirus, un virus cu transmitere sexuala. Cancerul de col uterin afecteaza in special femeile in jurul varstei de 40 de ani, dar din ce in ce mai mult si femeile mai tinere.  Depistat  devreme,  poate fi tratat cu succes.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-10 de Destinaion Sante Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul