Un nou tratament pentru dependenţa de heroină

Un nou tratament pe bază de implant cu naltrexone ar putea ajuta considerabil la reducerea dependenţei de heroină. Un studiu norvegian finalizat recent ar putea oferi noi opţiuni de tratament pentru cei care se confruntă cu această problemă.

Momentan, tratamentul pe bază de metadonă sau Subutex este cel mai utilizat. Aceste substanţe sunt asemănătoare cu morfina şi pot cauza la rândul lor dependenţă, dar sunt totuşi eficiente în reducerea consumului de heroină.  

Noul tratament este destinat celor care vor sa învingă dependenţa de heroină fără a mai folosi alte substanţe care ar putea crea dependenţă. Cercetătorii au folosit naltrexone care blochează efectele  heroinei şi ale morfinei. Astfel, scade probabilitatea unei supradoze, dependenţă, sau nevoia de a consuma alte droguri.

Prin blocarea acţiunii heroinei, se induce o stare de calm care le posibilitatea pacienţilor să scape de dependenţă şi de un stil de viaţă stresant, sub influenţa drogurilor. Potrivit cercetătorilor de la universitatea din Oslo, pacienţii au şansa unui nou început.

56 de pacienţi  dependenţi de heroină şi care au urmat un tratament de dezintoxicare, s-au dovedit în mod special motivaţi să stea departe de drog. În cadrul acestiu studiu, jumătate dintre participanţi au urmat un tratament în care li s-a implantat un total de 20 de capsule subcutanate de naltrexone, care a fost eliberat treptat dintr-o soluţie salină, cu scopul de a produce un blocaj timp de 6 luni.    

Peste 6 luni, cei care au primit naltrexone şi au reuşit sa îşi invingă dependenţa, erau de două ori mai mulţi faţă de participanţii din grupul de control care au stat departe de droguri. Astfel, în prima categorie 11 din 23 au renunţat la consumul de heroină şi  morfină, iar din grupul de control, această performanţă a fost  înregistrată de doar 5 din  26 de pacienţi. Nivelul de mulţumire al pacienţilor  care au urmat un tratament pe bază de implanturi cu naltrexone a atins  85 de puncte pe o scară  de la 0 la 100.

 

 

"
Scrie pe 2011-02-22 de Science Daily Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul