Un pahar de vin pe zi stimuleaza sistemul imunitar

Un pahar de vin pe zi stimuleaza sistemul imunitar

Un pahar de vin ar putea fi benefic pentru sanatate, potrivit cercetatorilor care au descoperit ca alcoolul, consumat cu moderatie poate stimula sistemul imunitar si poate ajuta organismul sa combata infectiile. Cercetatorii considerau ca resveratrolul, un compus chimic prezent in vinul rosu este benefic pentru inima si are proprietati anti-cancerigene, dar acum sunt de parere ca alcoolul  este cel care asigura protectie dupa ce au descoperit ca etanolul creste eficienta vaccinului.

 

Potrivit specialistilor, in cazul unei persoane obisnuite care consuma un pahar de vin la cina se observa o imbunatatire a starii de sanatate in general si a functiei cardiace in special, la care sa adauga mai nou sistemul imunitar. Pentru a studia impactul consumului de alcool asupra sistemului imunitar, cercetatorii au dresat 12 maimute rhesus macaque sa consume alcool. Echipa de cercetatori a vaccinat animalele impotriva varicelei dupa care le-a permis sa  consume apa indulcita sau cu o concentratie de etanol de 4% pentru o perioada de 9 luni.

 

Asemeni oamenilor, maimutele rhesus macaque prezentau comportamente extrem de diverse in raport cu alcoolul, astfel unele consumau cantitati insemnate de etanol iar altele inregistrau un consum moderat. Cele care consumau in mod frecvent peste limita legala admisa la condus prezentau o diminuare a imunitatii la varicela. In schimb, animalele care consumau cantitati moderate de etanol, echivalentul unui pahar de vin pe zi la om, prezentau o imunitate crescuta, comparativ cu grupul de control care  a consumat apa cu zahar.

 

Rezultatele acestui studiu indica faptul ca unele din efectele benefice ale consumului moderat de alcool se pot manifesta prin stimularea sistemului imunitar, incadrandu-se in ceea ce s-a  crezut pentru o perioada, alcoolul consumat cu moderatie duce la o scadere a tututor cauzelor de mortalitate, in special cea a bolilor cardiovasculare. In  ceea ce priveste consumul excesiv de alcool, studiul cercetatorilor de la School of Medicine, University of California si aparut in revista de specialitate Vaccine, acesta are un impact negativ semnificativ asupra sanatatii.

"

Scrie pe 2013-12-19 de The Telegraph Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul