Un studiu european subliniaza importanta micului dejun pentru sanatatea copilului

Un studiu european subliniaza importanta micului dejun pentru sanatatea copilului

Importanta micului dejun este binecunoscuta si are un impact direct asupra greutatii corporale si starii generale de sanatate. Un studiu aparut in editia International Journal of Food Science and Nutrition a analizat  importanta alimentelor consumate de micul dejun si relatia dintre  prima masa a zilei si indicele de masa corporala, un indicator pentru o greutate normala.

La studiu au participat 1558 de copii din Cipru, cercetatorii fiind interesati de relatia dintre micul dejun si calitatea acestuia si factorii de risc metabolic. Datele au aratat ca fetele care luau micul dejun zilnic prezentau valori mai scazute ale indicelului de masa corporala.

De asemenea prezentau un risc mai scazut de hipertensiune si valori ridicate ale colesterolului, indiferent de nivelul de activitate fizica, sau de ICM-ul parintilor. Cercetarile au aratat ca cerealele reprezinta cel mai hranitor aliment, comparativ cu alte meniuri. Spre exemplu, copii care la micul dejun consumau produse de patiserie prezentau cel mai putin favorabil profil nutritional.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-20 de Medical News Today Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul