Un studiu recent ar putea revolutiona terapia pentru cancerul mamar

Cancerul mamar era considerat drept o afectiune singulara cu trei sau patru variatii, dar cercetatorii au descoperit recent ca maladia poate fi divizata in 10 tipuri distincte, fapt ce ar putea modifica  semnificativ sansele de supravietuire ale pacientelor. A sti din ce categorie face parte o tumora ii va ajuta pe medici sa determine tratamentul cu cele mai mari sanse de reusita in eleminarea tumorii. Proeictul a reprezentat cel mai mare studiu genetic al tumorii mamare realizat vreodata, si a fost foarte bine primit de organizatiile de caritate deoarece ar putea facilita adaptarea tratamentului in functie de nevoile individuale ale pacientului. Tratamentul inutil cu medicamente toxice inca reprezinta un risc major terapia cancerului mamar deoarece medicii nu pot stabili ce pacienti vor raspunde la tratament.

Departamentul de Sanatate din cadrul Cancer Research UK urmeaza sa publice un raport al unui program de screening pentru cancerul mamar dupa ce unele studii au aratat ca pentru fiecare viata salvata, 10 femei sunt supuse inutil terapiei pentru cancer mamar. Prof. Carlos Caldas,  cel care a condus studiul  a declarat ca in momentul de fata se inregistreaza o supratratare a unui numar semnificativ de femei, deoarece nu se stie exact care din ele vor raspunde la tratament. Studierea felului in care fiecare tip de tumora reactioneaza la diverse terapii ar putea ajuta companiile farmaceutice sa dezvolte tratamente care targeteaza tumora cu o mai mare eficienta. In Marea Britanie sunt diagnosticate in fiecare cu cancer mamar aproximativ 50.000 de femei, iar peste 10.000 mor anual din cauza bolii.

Cercetatorii au studiat  ADN-ul  a 2000 de tumori mamare maligne si l-au comparat cu raspunsul   pacientelor la diverse tratamente si cu rata de supravietuire. Au constatat ca toate tumorile, cu exceptia catorva,  purtau una din zece “semnaturi” genetice ce stabileau agresivitatea bolii si reactia la tratamente. Prof. Carlos Calda a declarat ca pentru inceput, cercetatorii pot folosi informatiile obtinute in selectarea grupurilor de pacienti in testele clinice, dar in decurs de 3 pana la 5 ani, specialistii vor incepe sa dezvolte teste pentru diagnostic mult mai performante.

"
Scrie pe 2012-04-19 de The Telegraph Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul