Un studiu sugereaza ca bautorii de cafea traiesc mai mult

Studiul realizat pe un grup de 400,000 de persoane este cel mai  mare de pana acum referitor la aceasta tema, iar rezultatele obtinute ar trebui sa-i linisteasca pe iubitorii de cafea ca aceasta placere «vinovata» ar putea sa le dauneze. Pe langa faptul ca licoarea nu face niciun rau, cercetatorii au constatat ca exista chiar un beneficiu modest. Nu se stie exact care sunt cauzele beneficiului, deoarece cafeaua contine o multitudine de substante care pot avea impact asupra sanatatii, de la renumitii antioxidanti, pana la mici cantitati de substante care sunt asociate cancerului.

 Ingredientul care a prezentat cel mai mare interes in cercetatare pana in momentul de fata, nu a jucat un rol major in rezultatele studiului dfata, ceea ce nu inseamana ca studiile anterioare au dat rezultate eronate. Exista dovezi ca aceasta bautura poate creste LDL, sau colesterolul rau, si tensiunea arteriala cel putin pe tip scurt, iar acestea la randul lor pot creste riscul de boli cardiace.

In cadrul acestui studiu, in faza incipienta, datele aratau ca cei care consumau cafea erau mai expusi riscului de deces la un moment dat, dar tot acestia aveau tendinta sa fumeze, sa consume mai mult alcool, si mai multa  carne rosie, si sa faca mai putin exercitiu fizic fata de cei care nu beau cafea. Odata ce oamenii de stiinta au luat in considerare acesti factori, s-a ajuns la concluzia ca fiecare ceasca de cafea  pe zi crestea sansele de a trai mai mult. Totusi, asta nu dovedeste ca  aceasta bautura ne face sa traim mai mult.

"
Scrie pe 2012-05-17 de Medical Xpress Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul