Un test de sange pentru evaluarea riscului de infarct miocardic

Un test de sange ar putea permite determinarea riscului unei persoane de a suferi de o boala cardiovasculara. O astfel de proba sangvina are o mai mare precizie decat testele deja existente deoarece permite masurarea nivelului exact de TMAO (oxid de trimetilamina) prezent in stomac. Aceasta molecula poate fi colerata cu riscul aparitiei de maladii cardiovasculare. Oxidul de trimetilamina intervine in dezvoltarea aterosclerozei permitand colesterolului sa se fixeze pe artere.

Cu cat nivelul de TMAO este mai ridicat, cu atat riscul de infarct este mai mare, iar cel mai bun indicator al nivelului de TMAO poate fi identificat in stomac, dupa cum sustin cercetatorii americani. In cadrul unor studii precedente, cercetatorii au descoperit ca anumite alimente (galbenusul de ou, carnea rosie) erau mai usor metabolizate in TMAO decat alte alimente. Mergand mai departe, cercetatorii au pus la punct un test care permite stabilirea riscului de infarct al unei persoane.

Dr Stanley Hazen, coordonator al studiului publicat in New England Journal of Medicine, a declarat ca in momentul de fata se cunosc anumiti factori de risc clasici cum ar fi fumatul, colesterolul si hipertensiunea arteriala dar acest test permite identificarea persoanelor care ar trebui monitorizate mai atent. Persoanele care cu un nivel de TMAO  prezinta un risc de 2,5 ori mai mare de a suferi de o boala cardiovasculara.

"
Scrie pe 2013-04-29 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul