Un test sangvin ar putea depista cancerul mamar cu 10 ani inainte de dezvoltarea acestuia

Un test sangvin ar putea depista cancerul mamar cu 10 ani inainte de dezvoltarea acestuia

Cercetatorii britanici sustin ca au dezvoltat un test sanguin care poate indica un cancer de san cu 10 ani inainte de  aparitia tumorii, iar aceasta metoda de examinare va permite aplicarea unor masuri de preventie importante inainte de aparitia bolii. Prof Martin Widschwendter (University College – Londra)  este de parere ca acest test poate fi propus femeilor  incepand de la menopauza si repetat apoi la fiecare cinci ani.

 

Pentru unele femei poate insemna schimbarea modului de viata, pentru altele o monitorizare foarte atenta. In cazul femeilor care prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar, ar putea fi utilizata chimioterapia sau alte tratamente pentru preventia bolii. Medicii vor adapta imediat raspunsul medical, in functie de importanta riscului. Acesta test permite identificarea unei “semnaturi” a AND-ului celulelor de sange, ce va fi o modalitate de prezicere a viitoarei aparitii a bolii.

 

Pana in prezent, singurul test disponibil  permite  in primul rand determinarea femeilor purtatoare ale genei BRCA1 care a suferit mutatii, iar solutia este uneori mastectomia (ablatia sanilor) preventiva. Aceasta interventie chirurgicala cu scop preventiv a fost mediatizata de actrita Angelina Jolie, care in 2012 a suferit o dubla mastectomie.

 

 

"

Scrie pe 2014-07-01 de FranceTV Info Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul