Un tratament experimental pentru hepatita C dezvoltat de AbbVie este eficient pentru 96% din pacienti

Un tratament experimental pentru hepatita C dezvoltat de AbbVie este eficient pentru 96% din pacienti

In cadrul unui studiu clinic, tratamentul oral dezvoltat de AbbVie Inc pentru hepatita C s-a dovedit eficient pentru 96% din pacientii tratati. Astfel, dupa 12 saptamani de tratament, cei 96% nu prezentau niveluri depistabile ale virusului hepatic C. Acest tratament nou ar putea elimina necesitatea medicamentului injectabil interferon, ce are efecte secundare severe.

Analistii au declarat ca eficienta ridicata corespunde asteptarilor pietei, dar contextul este unul foarte competitiv. Spre exemplu, Gilead Sciences Inc asteapta o decizie din partea Food and Drug Administration pentru medicamentul experimental sofosbuvir pentru tratamentul hepatitei C, iar Bristol Myers Squibb Co desfasoara o serie de studii clinice avansate pentru  medicamente similare cu administrare orala.

 Studiul clinic efectuat de AbbVie, numit Sapphire-I, este primul dintr-o serie de sase studii avansate pentru testarea tratamentului fara interferon. Acesta combina trei medicamente cu unul deja existent, ribavirin. Tratamentul combinat a fost testat la 631 de pacienti care nu primisera anterior nici un tratament si nu prezentau simptome de ciroza hepatica dar erau purtatorii genotipului 1 al virusului ce se intalneste la aproximativ 70% din cazurile de hepatita C.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-19 de Yahoo Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul