Un vaccin ce foloseste particule din aur pentru a imita virusul ar putea imbunatati sistemul imunitar

Un vaccin ce are in componenta nanoparticule de aur a fost creat de cercetatori pentru a mari capacitatea de aparare a organismului. Aceste particule care imita un virus transporta proteine catre celulele imune din organism. Tehnicile traditionale foloseau un virus inactiv pentru a dezvolta un vaccin dar noua metoda utilizeaza nanoparticule din aur pentru a inlocui virusul.

Virusul sincitial respirator reprezinta principala cauza a infectiilor de tract respirator inferior, cauzand sute de mii de decese si 65 de milioane de infectii pe an, in principal la copii si varstnici. Efectele nocive ale acestui virus sunt cauzate in parte de o anumita proteina care are rol de invelis pentru virus. Aceasta proteina inlesneste patrunderea virusului in celule si face astfel incat celulele afectate sa ramana grupate, ceea ce in final ingreuneaza eliminarea virusului.

Sistemul natural de aparare al organismului  fata de virusul sincitial respirator este directionat catre proteina F. Totusi, pana acum, cercetatorii intampinau dificultati in dezvoltarea unui vaccin care sa transporte proteina F la celule imune specializate. Daca actioneaza cu succes, proteina F poate determina o reactie imunitara pe care organismul si-o poate „aminti” daca subiectul se infecteaza cu virusul adevarat.

In cadrul studiului publicat in revista Nanotechnology, cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt  din Statele Unite au creat particule din aur extrem de mici, cu aproximativ aceeasi forma si dimensiune ca si virusul pe care s-a aplicat proteine F si  au fost strans legate datorita unor proprietati chimice si fizice ale nanoparticulelor din aur. Ulterior, cercetatorii au testat abilitatea  nanoparticulelor sa transporte proteina F catre anumite celule imune. Nu doar au transportat  proteina F dar s-au dovedit netoxice pentru celulele umane, ceea ce creste sansele sa se transforme intr-un vaccin uman.

Autorii studiului au concluzionat ca s-au creat metodele pentru a introduce proteina F a virusului in particule extrem de mici si pentru a o expune la celule imune intr-un format care din punct de vedere fizic imita virusul. Mai mult, particulele nu sunt infectioase.

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-06-27 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul