Unele plante pot creste eficienta si atenua efectele secundare ale  chimioterapiei

Unele plante pot creste eficienta si atenua efectele secundare ale chimioterapiei

Unele descoperiri recente demonstreaza superioritatea lumii vegetale in preventia cancerului cu super-alimente precum varza, ceapa, ceaiul verde, fructele rosii, spirulina, usturoiul si chiar ciocolata. Totusi, atunci cand  este vorba de tratarea si eradicarea tumorii, nu exista, pentru stadiul cercetarilor actuale, tratamente pe baza de plante. Dar ele pot fi folosite ca adjuvante, daca medicul oncolog permite.

 

Expertii recomanda desmodium (Desmodium adscendens), o planta originara din Africa cu efect hepatoprotector foarte important. Din acest motiv, previne eficient efectele secundare ale chimioterapiei, acestea fiind suportate cu o mai mare usurinta (greturile sunt atenuate, iar recuperarea devine mai rapida). Si alte plante precum rozmarinul si anghinarele au proprietati protectoare si regeneratoare pentru ficat dupa chimioterapie.

 

Ginkgo biloba este recomandat in caz de radioterapie datorita calitatilor antioxidante si  efectelor benefice asupra microcirculatiei. Bineinteles, trebuie consultat medicul curant, deoarece ginkgo biloba poate interfera cu anumite medicamente si mai ales evitat inainte si dupa o interventie chirugicala deoarece fluidizeaza sangele.

 

Echinaceea, un foarte un foarte bun imunostimulant limiteaza infectiile si favorizeaza recuperarea. Poate fi consumata inainte si dupa chimioterapie, sub forma de infuzie, tinctura sau gelule. Propolisul este un antibiotic natural, cu proprietati deosebite. O cura de propolis in saptamana care precede chimioterapia limiteaza scaderea globulelor rosii, albe si plachetelor.

 

Curcuma (turmeric), citata pentru eficacitatea in preventia cancerului potenteaza efectele moleculelor utilizate in chimioterapie, intensificand efectele secundare. Grapefruitul trebuie evitat deoarece interactioneaza cu un numar mare de medicamente. De asemenea, anumite plante precum ginsengul vor trebui evitate de pacientii cu cancer. In cazul formelor de cancer homono-dependente (in special cel mamar si uterin), pacientele vor evita plantele care contin fitoestrogeni, molecule care mimeaza actiunea hormonilor feminini din organism, spre exemplu soia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-19 de Le Point Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul