UPDATE pentru Maalox Total Relief

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a notificat consumatorii si profesionistii din domeniul sanatatii asupra rapoartelor primite in privinta unor erori de medicatie grave, aparute la persoane care au luat Maalox Total Relief in loc de produsul antiacid lichid Maalox. La baza confuziei dintre cele doua medicamente, produse de compania farmaceutica Novartis, a stat denumirea acestora.

Maalox Total Relief, precum si gama de produse traditionale Maalox sunt medicamente lichide, disponibile consumatorilor fara prescriptie medicala, insa nu se pot substitui reciproc, fiind indicate in tratamentul unor afectiuni diferite. Astfel, Maalox Total Relief se adreseaza pacientilor cu tulburari gastrice, fiind totodata si un medicament contra diareei, in timp ce produsele lichide traditionale Maalox liquid products, respectiv Maalox Advanced Regular Strength si Maalox Advanced Maximum Strength, sunt antiacide.

Maalox Total Relief nu este recomandat persoanelor care vor sa ia un antiacid, deoarece contine ingredientul activ subsalicylate bismut, o substanta chimica inrudita cu aspirina, prin urmare putand cauza reactii adverse grave, de tipul hemoragiei. Maalox Total Relief nu se adreseaza pacientilor care au antecedente sau sufera de ulcer gastrointestinal sau de tulburari de sangerare. De asemenea, acest produs nu ar trebui administrat copiilor si adolescentilor aflati in covalescenta dupa o infectie virala, precum nici persoanelor care iau anumite medicamente, printre care: antidiabetice orale (OADs), anticoagulante (pentru subtierea sangelui) – ca de exemplu warfarina (Coumadin) si clopidogrel (Plavix), antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum si alte medicamente antiinflamatorii.
Scrie pe 2010-02-25 de FDA (Food and Drug Administration US) Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul