Vaccinuri aprobate pentru sezonul gripal 2009-2010

In fiecare an, experti din cadrul FDA, Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), precum si altor institutii studiaza esantioane de virusuri gripale colectate din intreaga lume, in incercarea de a identifica tulpinile ce vor provoca cele mai multe boli in sezonul urmator. Previziunile si recomandarile Comitetului Consultativ de Vaccinuri si Produse Biologice Conexe permit FDA sa determine cele mai importante trei tulpini de virusuri pe care producatorii ar trebui sa le includa in componenta vaccinurilor sezoniere.

Vaccinurile gripale aprobate in urma acestor demersuri sunt fabricate astfel incat sa ajute organismul in lupta impotriva tulpinilor de gripa care se preconizeaza ca vor afecta populatia in sezonul 2009-2010. Deoarece compozitia acestora a fost stabilita inca din luna februarie, vaccinurile nu sunt eficiente si impotriva virusului gripal H1N1, care a aparut mai tarziu in cursul anului, ducand la declararea de catre OMS, in luna iunie, a unei pandemii. In ceea ce priveste protectia contra gripei porcine, FDA colaboreaza in continuare cu firmele producatoare, partenerii internationali si agentiile guvernamentale pentru a facilita distribuirea unui vaccin eficient si sigur.

Cu toate ca nici un vaccin nu este 100% eficace, vaccinarea reprezinta modalitatea principala de protectie si prevenire a gripei sezoniere. Vaccinurile aprobate pentru sezonul gripal 2009-2010 si disponibile pe teritoriul Statelor Unite sunt fabricate de sase companii farmaceutice:
- Afluria, produs de CSL Limited;
- Fluarix, produs de GlaxoSmithKline Biologicals;
- FluLaval, produs de ID Biomedical Corp of Quebec;
- Fluvirin, produs de Novartis Vaccines and Diagnostics Limited;
- Fluzone, produs de Sanofi Pasteur Inc. ;
- FluMist, produs de MedImmune, LLC.
Scrie pe 2009-12-31 de FDA (Food and Drug Administration US) Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul