Vaporii tigarilor electronice contin substante nocive

Un raport  al publicatiei franceze 60 millions de consommateurs sugereaza ca tigarile electronice nu sunt chiar atat de inofensive cum s-a crezut initial. De fapt, s-a constatat ca acestea pot emite prin vaporii care se degaja, substante cu potential cancerigen, dupa ce au fost analizate in jur de 10 modele de tigari electronice. O metoda inedita a permis decelarea moleculelor cancerigene in cantitate semnificativa in vaporii tigarilor electronice. Astfel in 3 cazuri din 10, pentru produsele cu sau fara nicotina, nivelurile de formaldehida depistate erau apropiate de cele inregistrate la tigarile conventionale.

De asemenea, la un anumit model de tigara electronica s-a gasit o cantitate mare de acroleina, o molecula cu toxicitate mare. Mai mult, acelasi raport indica prezenta acetaldehidei, o substanta posibil cancerigena, dar si urme de metale cu potential toxic (unele modele elibereaza nichel, altele crom). Avand in vedere prezenta unor astfel de substante nocive, reprezentantii protectiei consumatorului din Franta recomanda un control mai bun al acestor dispozitive care substituie tigarile clasice si nu interzicerea lor.

Acelasi raport realizat de revista franceza atrage atentia si asupra riscului pe care-l prezinta recipientele cu lichid de reincarcare, acestea nefiind prevazute cu sistem de protectie pentru copii. In cazul in care substanta este ingerata in doze mari, anumite produse pot fi fatale pentru un copii. Un alt aspect pe care l-au remarcat cei de la 60 millions de consommateurs, este ca unele produse etichetate cu „fara propylen glycon” contin de fapt acest element.

 

 

"
Scrie pe 2013-08-27 de Maxi Sciences Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul