Vinul rosu ajuta la preventia cariilor dentare

Vinul rosu ajuta la preventia cariilor dentare

Vinul rosu si extractul din samburi de struguri pot contribui la indepartarea bacteriilor din cavitatea bucala. Aceste bacterii sunt responsabile de formarea cariilor dentare. Descoperirea cercetatorilor spanioli ar putea contribui la dezvoltarea de noi produse naturale care sa combata afectiunile dentare. Studiul aparut in Journal of Agricultural and Food Chemistry a demonstrat ca extractul din samburii de struguri ar putea combate afectiuni precum cariile dentare, probleme gingivale si chiar pierderea dintilor.

Toate acestea afecteaza intre 60 si 90% din populatia globala. Problemele apar atunci cand anumite bacterii din cavitatea bucala formeaza un biofilm, apoi placa dentara. Aceasta produce acidul care ataca dintii. Periajul dentar, fluorul din pasta de dint isi apa de gura reprezinta metode care ne ajuta sa combatem placa bacteriana, dar efectele raman totusi limitate.

Cercetatorii au crescut culturi de bacterii, responsabile de aparitia problemelor dentare si gingivale, cum ar fi biofilmul de bacterii. Ulterior, biofilmul a intrat in contact cu diverse lichide, inclusiv vinul rosu, vin rosu fara alcool si vin rosu cu o extract de samburi de struguri, apa si 12% etanol. Cele trei tipuri de vin  s-au dovedit cele mai eficiente  in combaterea bacteriilor.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-23 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul