Vinul rosu ar putea preveni pierderea auzului

Efectele benefice pe care le are vinul rosu asupra sistemului cardiovascular sunt deja cunoscute, dar cercetatorii americani au descoperit recent ca vinul rosul are caracteristici protectoare si asupra auzului. Pierderea auzului afecteaza jumatate din cei peste 60 de ani odata cu imbatranirea, dar din ce in ce mai multe persoane incep sa sufere de astfel de probleme de la 40 sau 50 de ani, ca urmare a unor traumatisme auditive repetate.

O echipa de cercetatori americani a realizat un studiu privind efectele resveratrolului, un antioxidant prezent in struguri si vinul rosu, asupra pierderii auzului. Dr Michel Seidman, cel care a coordonat studiul, a explicat ca cercetarile au urmarit resveratroul si efectele acestuia asupra reactiilor corpului in urma unui traumatism. Cercetatorii cred ca aceste reactii reprezinta cauza a numeroase probleme de sanatate precum boala Alzheimer, cancer, imbatranire si pierderea auzului.

Timp de 6 saptamani, cinci sobolani au primit doze de resveratrol iar altii doze de solutie salina, dupa care au fost expusi  dupa 21 de zile la zgomot (105 decibeli, de 4500 pana la 9000 Hz timp de 24 de ore). Ulterior, cercetatorii au masurat capacitatea lor auditiva la 3 zile, 7 zile si 4 saptamani dupa ce au fost expusi la zgomot. Sobolanii care au primit resveratrol prezentau o pierdere a auzului diminuata in raport cu grupul martor.

Dr Michel Seidman a adaugat ca resveratrolul este o substanta chimica extrem de puternica ce pare sa protejeze impotriva procesului inflamator al organismului  implicat in imbatranire, functiile cognitive si pierderea auzului, iar prin administrarea acestui antioxidant la animale s-a diminuat  aceasta pierdere dar si declinul cognitiv. Aceeasi substanta se mai gaseste in unele fructe de padure si in rodie.

"
Scrie pe 2013-02-26 de Top Sante Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul