Vinul stimuleaza absorbtia acizilor grasi in organism
Studiile realizate de cercetatori de la Universitatea Catoloca din Campobasso, Italia, au concluzionat ca un consum moderat de vin (un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati), stimuleaza absorbtia de acizi grasi Omega 3 in organism. Acestea sunt asa-numitele grasimi sanatoase, care ajuta la scaderea riscurilor de boli cardiace si la reducerea senzatiei de oboseala si anxietate.
Potrivit specialistilor italieni, cel mai sanatos meniu este o combinatie intre vin si preparate din peste, de exemplu o portie de somon cu legume. Studiul a aratat ca toate tipurile de alcool, consumate moderat, cresc nivelul de Omega 3 in organism, dar vinul este cel mai eficient in acest sens. Se pare ca polifenoluil, un antioxidant continut in vin easte cel care are un rol cheie in acest proces. Depasirea cantitatii recomandate zilnic duce insa la anularea beneficiilor.
Potrivit specialistilor italieni, cel mai sanatos meniu este o combinatie intre vin si preparate din peste, de exemplu o portie de somon cu legume. Studiul a aratat ca toate tipurile de alcool, consumate moderat, cresc nivelul de Omega 3 in organism, dar vinul este cel mai eficient in acest sens. Se pare ca polifenoluil, un antioxidant continut in vin easte cel care are un rol cheie in acest proces. Depasirea cantitatii recomandate zilnic duce insa la anularea beneficiilor.