Virusurile ar putea fi folosite in tratamentele anti-acneice

Cercetatorii au izolat si studiat genomul pentru 11 virusuri, cunoscute sub denumirea de fagi (bacteriofagi), ce pot infecta si distruge bacteriile care favorizeaza aparitia acneei. Aceasta descoperire poate duce la aparitia terapiilor topice care au la baza virusurile sau produsele virale pentru tratarea problemelor dermatologice asociate pubertatii.

Autorul studiului, Dr. Graham Hatfull (Universitatea din Pittsburgh, Statele Unite) a declarat ca exista doua directii prin care poate fi exploatat acest tip de cercetare. Prima optiune ar fi utilizarea bacteriofagilor in mod direct ca si terapie pentru acnee, iar cea de-a doua ar fi utilizarea componentelor derivate din fagi cu actiune antiacneica.

Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, dar creste substantial la pubertate, determinand o reactie prin inflamatie ce poate duce la acnee. Desi antibioticele pot fi eficiente in tratarea acneei, au aparut tulpini ale bacteriei Propionibacterium acnes rezistente la antibiotice, si implicit nevoia de terapii mult mai eficiente.

Dr. Hatfull impreuna cu echipa de la Universitatea Pittsburgh si de la Universitatea California (Los Angeles) au izolat atat fagii cat si bacteria Propionibacterium acnes de la voluntari cu si fara acnee, dupa care au segmentat genomii bacteriofagilor. In urma analizelor, cercetatorii au observat ca bacteriofagii se asemanau foarte mult intre ei, avand in comun peste 85% din ADN, un nivel al similitudinii extrem de ridicat intre virusuri, care de obicei prezinta un grad mare de diveristate. Cercetatorii sustin ca lipsa diversitatii genetice sugereaza ca rezistenta la terapiile antimicrobiene care au la baza bacteriofagii este putin probabila sa se dezvolte.

Toti bacteriofagii poarta o gena care produce o proteina numita endolysin, o enzima despre care se spune ca trece de celulele bacteriene si distrug bacteria. Dr. Hatfull a declarat ca cercetarile viitoare vor explora modul in care bacteriofagii pot fi folositi din punct de vedere terapeutic.

"
Scrie pe 2012-09-27 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul