Vitaminele incetinesc progresia bolii la pacientii cu HIV/SIDA

Vitaminele incetinesc progresia bolii la pacientii cu HIV/SIDA

O suplimentare cu vitamine asociate cu seleniu pare sa permita pacientilor diagnosticati cu HIV/SIDA si chiar celor care nu fusesera tratati anterior sa incetineasca progresia bolii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in revista JAMA. In ciuda importantei rezultatelor, expertii in boli infectionase indeamna la prudenta. Cercetatorii americani au analizat impactul suplimentelor cu vitamine asupra virsului HIV, mai precis in cursul primelor stadii ale bolii la pacienti care nu se aflau inca sub tratament.

Astfel, la un grup de 878 de pacienti din Botswana a fost comparata eficienta unui complex de vitamine (B,C si E) asociat cu seleniu cu un placebo. In cazul administrarii suplimentului de vitamine cu seleniu numarul limfocitelor CD4 a ramas mai ridicat pentru mai mult timp, cercetatorii concluzionand ca sistemul imunitar al acestor pacienti s-a degradat mult mai lent.

Pentru Marianna K. Baum, autor principal al studiului, considera ca  descoperirea facuta poate reprezenta o interventie eficienta la adultii cu infectia HIV, de la primele stadii ale bolii, reducand in mod semnificativ riscul ca boala sa avanseze. Potrivit expertilor in boli infectioase aceasta descoperire nu trebuie interpretata gresit si sa duca la instaurare tardiva a triterapiei. Dupa cum se stie, medicamentele antiretrovirale sunt cu atat mai eficiente cu cat sunt administrate cat mai devreme.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-27 de Destination Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul