Vrei sa imbatranesti frumos?  Asculta muzica, deoarece incetineste declinul cognitiv si stimuleaza motricitatea

Vrei sa imbatranesti frumos? Asculta muzica, deoarece incetineste declinul cognitiv si stimuleaza motricitatea

Cercetatorii francezi de la Institutul National de Sanatate si Cercetare medicala (Inserm – Franta), coordonati de prof Hervé Platel au analizat efectul muzicii asupra creierului. Datorita tehnicilor de neuro-imagistica cerebrala, s-a constatat ca in cazul muzicienilor, muzica duce la cresterea hipocampului, o  zona a creierului implicata in procesele de memorie.

Emmanuel Bigand, specialist in cercetarea legaturii dintre muzica si cognitie (procesul de cunoastere, memorie, rationament, limbaj)  sustine ca muzica transforma creierul prin marirea anumitor zone cerebrale, iar acest proces este benefic pentru toate celelalte activitati ale omului.

France Mourey, specialist in efectele procesului de imbatranire asupra motricitatii explica faptul ca in timpul experimentelor terapeutice, muzica ajuta pacientii cu Alzheimer, care sufera tulburari motorii ce afecteaza mentirea echilibrului si motricitatii.

Beneficiile muzicii au fost demostrate de numeroase studii stiintifice. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Northwestern (SUA), studiul muzicii in perioada copilariei permite declinul cognitiv la maturitate. Un studiu norvegian sustine muzica pe care o asculta fatul in perioada intrauterine il ajuta sa-si dezvolte creierul si memoria.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-14 de Top Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul