Yoga este eficienta in combaterea depresiei si insomniilor

Cercetatorii americani sustin ca depresia si insomnia pot fi tratate daca practicam yoga conform analizei datelor  de la 16 studii anterioare ce studiasera raportul dintre yoga si bolile mintale. Datorita acestei practici, pacientii deprimati si cei care sufera de tulburari de somn pot renunta chiar si la medicatie. Dr P. Murali Doraiswamy, profesor de psihiatrie si cercetator in cadrul studiului explica faptul ca yoga actioneaza asupra creierului si asupra anumitor factori biologici, in acelasi mod ca si antidepresivele si psihoterapia.

De asemea, yoga are un efect benefic la nivel social si relational. S-a observat ca acelasi impact benefic s-a produs si in cazul persoanelor care sufera de insomnii. Calitatea somnului a fost imbunatatita simtitor, astfel incat unii pacienti au putut sa renunte la somnifere. De altfel, studiul mai indica faptul ca yoga ar putea foarte bine sa completeze tratamentul persoanelor diagnosticate cu schizofrenie si hiperactivitate, dar este ineficienta pentru pacientii care sufera de tulburari de nutritie. Spre exemplu, in cazul persoanelor cu anorexie yoga nu are niciun efect.  

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Duke (Statele Unite) si publicat in revista de specialitate Frontiers in Psychiatry, vine sa completeze concluziile unui alt studiu aparut in iulie 2012 care demonstrase ca yoga prenatala ar putea sa le ajute pe viitoarele mamici sa lupte impotriva depresiei din timpul sarcinii si sa creasca atasamentul maternal.

 

 

"
Scrie pe 2013-01-30 de Yahoo! Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul