Yondelis

Forma farmaceutica:

0,25 mg pulbere pentru concentrat pentru solutie perfuzabila Substanta activa: trabectedin, alcaloid tetrahidroiozochinolinic izolat din invelisul marin al Ecteinascidia turbinate. De aceea se mai numeste si ecteinascidin 743 (ET 743) Grupa farmacoterapeutica: antineoplazice Cod ATC: L01CX01

 

Compozitia calitativa si cantitativa:

Fiecare flacon contine trabectedin 0,25 mg. 1 ml solutie reconstituita contine trabectedin 0,05 mg.

 

Indicatii terapeutice:

Yondelis este indicat pentru tratamentul pacientilor cu sarcom de tesuturi moi aflat in stadii avansate, dupa esecul terapeutic al antraciclinelor si ifosfamidei, sau care nu sunt eligibili pentru a primi aceste medicamente. Datele referitoare la eficacitate provin in principal de la pacienti cu liposarcom si leiomio sarcom.

 

Mecanism de actiune:

Trabectedinul se leaga la nivelul concavitatii minore a ADN, indoind helix-ul in directia concavitatii majore. Aceasta legare de ADN declanseaza o cascada de evenimente care afecteaza cativa factori de transcriptie, proteine cu legare de ADN si mecanisme de refacere a ADN-ului, ceea ce conduce la o perturbare a ciclului celular. S-a constatat ca trabectedinul exercita o activitate antiproliferativa in vitro si in vivo impotriva unei game de linii celulare tumorale umane si tumori experimentale, incluzand malignitati precum sarcomul, cancerul de san, cancerul pulmonar altul decat cel cu celule mici, cancerul ovarian si melanomul.

Autorizare: Substanta a fost desemnata anterior orfana de catre Comisia Europeana. Produsul a fost autorizat prin procedura centralizata de catre EMEA si, urmare a deciziei Comisiei Europene, are autorizatie de punere pe piata valida pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Pharma Mar, S.A., Spania

Scrie pe 2008-01-12 Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul