Zilele prelungite de munca ne expun depresiei, iar cei care petrec peste 11 ore la birou se confrunta cu un risc si mai ridicat

Persoanele active profesional care petrec ore indelungate la birou sunt cu mai mult de doua ori expuse riscului de a dezvolta depresie decat cei care lucreaza in limitele normale, conform unui nou studiu. Cercetatorii britanici  au descoperit ca  peste 11 ore  la serviciu sau 55 de ore pe saptamana  la  birou inseamna un risc si mai  mare. Cele mai expuse sunt femeile, tinerii si cei care au un nivel de salarizare mic si consuma alcool cu moderatie. Peste 2000 de persoane cu  servicii. Salarii si numar de ore lucrate au fost recrutati la inceputul anilor 90  pentru studierea angajatilor cu varste intre  35 si 55.

Dupa 6 ani, cercetatorii de la doua universitati londoneze si colegii lor finlandezi au indentificat o legatura semnificativa intre  orele suplimentare si depresie, chiar luand in considerare alti factori precum un stil de viata nesanatos, starea civila, si  nivel de stres la locul de munca. Din ce intervievati pentru faza a doua a studiului care e si cea mai detaliata privind munca si santatatea, 66 s-au confruntat cu un episod depresiv major in perioada de follow-up, o rata de 3,1 procente.

Cei care ucrau 11 ore sau mai mult pe zi erau de doua ori si jumatate mai expusi unui astfel de episod, comparativ cu cei care munceau 7 sau 8 ore. Desi multi din cei care lucreaza mult sunt barbati cu un nivel ridicat de salarizare si slujbe motivante, nivelurile lor de depresie erau relativ scazute. Cercetatorii  declara ca cei care castiga mai mult prezinta un risc ridicat de depresie  deoarece le place ceea ce fac,  sau  beneficiaza de un suport social precum personalul care  sa faca anumite lucruri in locul lor.

Femeile care aveau slujbe cu un nivel ridicat de salarizare erau mai expuse depresie, deoarece ele pot avea responsabilitati multiple in afara jobului. Cei tineri, straduindu-se sa exceleze in cariera si totodata confruntandu-se cu nevoi de ordin financiar prezinta niveluri ridicate de depresie. Co-autor al studiului, prof. Stephen Stansfeld, a declarat ca persoanele care lucreaza peste program pot avea o munca mai putin eficienta, si trebui sa se  gandeasca la sanatatea lor si la stresul pe care-l determina  acasa si in viata de zi cu zi.

"
Scrie pe 2012-01-30 de Daily Mail Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul